Dinsdag

Ik ben deze morgen goed opgestaan. Ik heb enkele minuten naakt op Nasty Girl gedanst van Destiny’s child. Ik denk dat mensen die ’s ochtends in hun blootje op Nasty girl dansen in staat zijn om de wereld te redden.

Tot zover heb ik dat  – voor alle duidelijkheid –  nog niet gedaan, maar ik heb wel al wilde plannen in die richting.

Ik ging die middag op bezoek bij Tom. Tom heeft liefdesverdriet en ik vroeg hem of hij een psycholoog overwoog. Hij zei dat hij nog in staat is om elke dag te koken. Mensen die elke dag koken zijn niet geestesziek en kunnen perfect functioneren in deze maatschappij.

Hij bekende me dat hij vanochtend toch zachtjes aan het huilen was toen hij in zijn eentje de selder aan het snijden was, maar toen hij de selder aan het eten was, fluisterde hij zichzelf toe: ‘De selder smaakt mij, de selder smaakt mij, deze selder is gewoon echt heel lekker en goed gesneden.’

Ik had het gevoel dat hij door het bovenhalen van de selder weer op instorten stond dus heb ik hem getroost met de woorden: ‘Niet twijfelen Tom, mensen die selder snijden hebben geen psychologische bijstand nodig en zijn een voorbeeld voor deze samenleving, daar ben ik echt heel zeker van.’

Hij glimlachte en ik had het gevoel dat ik enkele seconden zijn wereld had gered.

Deze tekst kan ook beluisterd worden op https://radio1.be/tag/julie-cafmeyer

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s