Op zoek naar uw ‘nieuwe Ik’

U heeft nood aan verandering. U verlangt naar een ‘nieuwe Ik’. U zoekt een weg buiten de sleur van het leven. U hunkert, zucht en smacht naar een nieuwe sensatie. U eist een frisse impuls. U zou wel gek zijn om een spirituele vakantie te boeken naar Thailand. De sleutel van de metamorfose ligt vlakbij u om de hoek, namelijk: de kapperszaak.

Enkele tips:

1. Eerst en vooral: het is belangrijk welke hand u kiest. Laat u vooral niet afleiden door hippe kapsters met een retro-look en een modieus kapsel. Dat modieuze kapsel hebben ze niet zelf geknipt, dus dat zegt niets over hun kniptalent. Daarbij zijn dit soort vrouwen te veel met hun eigen uiterlijk bezig en dus niet in staat om de nodige integriteit op te roepen voor het welzijn van uw looks. Kies dus een man. Bij voorkeur een kale man, die begrijpt tenminste dat haar een kostbaar goed is.

2. Vermijd kapperszaken waar BV’s over de vloer komen. U, als onbekende grijze muis, betekent daar niets. Bovendien neemt u het risico dat Tanja Dexters op dezelfde moment aanwezig is, en dan krijgt u helemaal geen aandacht.

3. Bestel geen glas champagne, dat staat ordinair in zo’n kappersstoel.

4. Het is aangewezen ook alert te blijven aan de wasbak. Tijdens de hoofdmassage wordt er zwoel in uw oor gefluisterd ‘ook nog een conditioner?’ Hier antwoordt u koel en afstandelijk ‘nee’ op. 1 milliliter conditioner kost namelijk 10 Euro, maar dat fluisteren ze er niet bij.

5. Bij te veel instructies wordt de creativiteit van de kapper afgestompt. Bovendien leiden te veel instructies niet tot een samenhangend geheel. Geef dus enkele steekwoorden als ‘hip’, ‘trendy’ of ‘klassiek’. Sluit af met ‘doe maar je ding’ dat wekt originaliteit op. Let op: deze zin spreekt u wel op een strenge manier uit. Het moet hier geen experimenteel hobbyuurtje worden.

6. Voer geen gesprek tijdens de knipbeurt. Tijdens een gesprek kunnen vriendschappen ontstaan en voor u het weet lost u de persoonlijke problemen van uw kapper op. U heeft recht op een momentje voor uzelf! Bovendien zijn we hier met serieuze zaken bezig, het creëren van uw ‘nieuwe Ik’. Geen diepgaande gesprekken dus. Zwijgen en knippen.

7. Lees ook geen magazines, want dan wordt er meegelezen. Kappers leveren graag commentaar op het leven van de sterren. Over sterren gesproken, neem ook geen voorbeeldfoto’s mee, het kapsel van Jennifer Aniston krijgt u nooit.

8. U kijkt in de spiegel. Het is wederom niet wat u had verwacht. De kapper deed iets te veel ‘zijn ding’ en jammer genoeg niet ‘uw ding’. Plots komt u tot het akelige besef dat u helemaal niet als ‘trendy’ door het leven wil. ‘Trendy’ staat u eigenlijk ook niet zo goed. Blijf vooral rustig. Vermijd hysterie ten alle tijden. Hou uw pruillipje onder controle en begin niet te huilen. Straks heeft u nog een lelijk kapsel én rode traanogen.

9. U staat aan de kassa. Het personeel kijkt afwijzend naar u omdat u zich arrogant en ijzig heeft opgesteld. Trek het u niet aan, u bent hier niet om nieuwe vrienden te maken. U bent hier voor de creatie van uw ‘nieuwe Ik’. (Ook al heeft u dat recept nog steeds niet gevonden, misschien zit het wel verstopt in een conditioner of een glas champagne?)

10. Wanneer u, op weg naar huis, kennissen of vrienden tegenkomt op straat: loop ze straal voorbij. U heeft absoluut geen behoefte aan mensen die wel zien dat u naar de kapper bent geweest, maar geen compliment maken.

11. Bij uw thuiskomst, raad ik u aan om een dik uur voor de spiegel te staan. Bestudeer uw kapsel, was het opnieuw, brush het opnieuw, maak foto’s met uw smartphone, stuur ze op naar vrienden en vraag meningen. Zoveel mogelijk. Blijf uzelf en uw uiterlijke verschijning analyseren.

12. Als u dan moe en uitgeblust ligt te bekomen van een vreetbui op de bank, en de existentiële vraag ‘waarom besta ik?’ maar blijft rondfladderen in uw hoofd, raad ik u aan om toch een spirituele reis naar Thailand te boeken. Wie weet, komt u uzelf daar wel eens tegen. Een ‘nieuwe Ik’ is in tijden van crisis niet meer gratuit.

Succes!

Met dank aan kappers-ervaringsdeskundige Johan Vossen

6 gedachten over “Op zoek naar uw ‘nieuwe Ik’

  1. Ik voelde helemaal de spirituele aanwezigheid van Johan. Danku voor de tips, ik ga trouwens bewust al sinds een anderhalf jaar niet meer naar de kapper. Dat is mijn vorm van een nieuwe ik.

  2. http://www.mam-me-time.be/Nieuwe%20ik%20new%20me
    Misschien ook de prijs van uw vliegticket naar Thailand, maar ondanks de inbegrepen kapper is het wel een efficiënt concept dat zijn nut heeft bewezen. Het is in én uit. Daar slaan de meesten de bal mis: ze pakken de looks aan en veronderstellen dat het innerlijke geluk wel zal volgen, of ze zwoegen om innerlijk geluk te vinden, maar elke spiegel is een domper op de feestvreugde….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s