Armando Dios

Deze zomer leerde ik op de Gentse feesten tijdens de revue van de Vieze Gasten iemand heel speciaal kennen. Armando Dios, uitvoerend levenskunstenaar. Omdat hij van zijn leven een kunst maakt. Verder is hij acteur, liedjesmaker en de enige sit-down comedian van ons land. Ja, sit-down, want hij zit in een rolstoel. Maar Armando is gelukkig, gedreven en ambitieus. Zo zong hij in juli tijdens de revue uit volle borst “I will survive” met zijn krachtige, mooie stem. Meteen een kreet die hem heel erg typeert. Hij staat vol overgave op het podium, maar merkt jammer genoeg dat velen het nog moeilijk vinden om zijn rolstoel weg te denken. Voor enkelen is hij nog steeds “Die man in de rolstoel.”
Daarom is het zo leuk om voor kinderen te spelen, want die hebben een heel andere kijk op de dingen. Kinderen zijn spontaan, hebben fantasie en gaan mee in grote verhalen. Zo is Armando, naast uitvoerend levenkunstenaar ook een zingende tuinkabouter. Hij speelt geen tuinkabouter, want voor kinderen ís hij dat gewoon. Met de nodige attributen, het juiste stemmetje en een tikkeltje verbeeldingskracht neemt Armando ze mee naar een nieuwe wereld. Met grote, glinsterende, verbazende ogen worden de kinderen helemaal meegezogen in zijn verhaal.
Op een dag, tijdens een tuinkabouter-optreden van Armando, was er een jongetje die hem fascinerend aankeek. Je maakt je natuurlijk bedenkingen als er plots een echte tuinkabouter voor je neus staat. Het jongetje keek de tuinkabouter even aan en vroeg: “Hebben tuinkabouters dan ook een aparte kerk?” De tuinkabouter legde hem uit dat tuinkabouters ook konden geloven, en naar de kerk mochten gaan. Het jongetje was verbaasd en zei: “Kunnen tuinkabouters dan ook in God geloven?” “Ja hoor, sommige tuinkabouters wel” antwoordde hij, “maar ik geloof vooral in de kracht van mezelf.”
En zo geeft Armando zijn levenskracht door. Aan kinderen, en aan iedereen die écht naar hem kijkt. Want alles kan. Ja alles.

http://www.armandodios.be
http://www.deviezegasten.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s